Het gevoel van schaamte opzij zetten

Dat gevoel van schaamte opzij zetten

Ja, dat gevoel van schaamte. Het zal niet een verrassing voor je zijn, dat dat de emotie is die het meest wordt benoemd door mijn klanten. Want schaamte is meestal het gevoel dat je tegenhoudt om in actie te komen.

De afgelopen week had ik er een gesprek over met een klant. Een gepromoveerde wetenschapper, die een mooie carrière heeft opgebouwd. De fulltime baan levert dan ook een prima salaris op, waar mijn klant best tevreden mee is. Toch beginnen er financiële problemen te ontstaan, en dat is niet zo verwonderlijk. Net als de meeste van de mensen die ik coach is ook deze klant niet zo lang geleden gescheiden en is het nog wennen aan de nieuwe financiële situatie.

Na afloop van de intake praten we nog even na. Mijn klant vertelt over het gevoel van schaamte… dit riante salaris, zo hoog opgeleid en dan niet weten hoe je rond komt.

Maar dan komt het punt waar het om gaat. Dan moet je het lef hebben om over die emotie heen te stappen en in beweging komen. De omstandigheden niet langer accepteren en op zoek gaan naar hulp!

 

Ben jij helemaal klaar met de situatie en toe aan je nieuwe start?

 

Als je denkt dat ik de coach ben die jou hiermee kan helpen, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kijken dan samen welke hulp ik jou kan bieden.

 Gratis bespaartips

Regelmatig stuur ik bespaartips. Wil jij ze ook in je mailbox? Meld je dan hier aan.

 Als welkom ontvang je mijn gratis bespaar E-book!

Gefeliciteerd, je bent aangemeld.

Stel een vraag