Persoonlijk opleidingsbudget

Als er binnen de organisatie waar jij werkt een persoonlijk opleidingsbudget is, kan dat in overleg worden gebruikt als vergoeding voor jouw traject. Voor meer informatie kun je je werkgever of leidinggevende verwijzen naar de werkgeverspagina van deze site. Als je dat prettig vindt, neem dan contact met me op voor de informatiebrief die je mee kunt nemen als introductie.

Voorkomen dat je je ziek moet melden

Voel jij je vaak niet lekker door je financiële situatie, ga dan eens in gesprek met je leidinggevende of de HRM-adviseur.  Overleg over de problemen waar je tegen aanloopt en leg de optie van mijn traject als financieel coach voor. Daarmee kunnen we voorkomen dat jij bijvoorbeeld in een burn-out komt, waardoor je langdurig uit de roulatie raakt. Wellicht dat je werkgever wil helpen in de vorm van een gedeeltelijke of volledige vergoeding.

 

Belasting teruggaaf

Per 1 januari 2022 is deze aftrekmogelijkheid komen te vervallen.   

 

Rechtsbijstandverzekering

Ben je aan het scheiden en vind je het lastig om overzicht in je nieuwe financiële situatie te krijgen, dan is er in een aantal gevallen een vergoeding mogelijk vanuit de rechtsbijstandverzekering. Neem contact met me op als je meer wilt weten over de mogelijkheden.

 

Zelfstandig ondernemer – ZZPer

De BTW kun je terugvragen via je BTW aangifte. De kosten voor de coaching zijn voor zelfstandigen aftrekbaar als bedrijfskosten.

 

Werkgever

– Als werkgever kun je de kosten van een coaching traject fiscaal opvoeren als arbo kosten om verzuim te voorkomen. 

– Wil je de incompany masterclass over het ”Herkennen van financiële problemen bij medewerkers” organiseren en ben je zakelijke klant bij de Friesland zorgverzekeraar?

Neem dan contact met me op, want mogelijk kom je in aanmerking voor een bijdrage van 30% van de kosten van mijn incompany bedrijfstraining.  

 

Stel een vraag