Persoonlijk opleidingsbudget

Als er binnen de organisatie waar jij werkt een persoonlijk opleidingsbudget is, kan dat in overleg worden gebruikt als vergoeding voor jouw traject. Voor meer informatie kun je je werkgever of leidinggevende verwijzen naar de werkgeverspagina van deze site. Als je dat prettig vindt, neem dan contact met me op voor de voorbeeldbrief die je mee kunt nemen als introductie.

Voorkomen van verzuim

Voel jij je vaak niet lekker door je financiële situatie, ga dan eens in gesprek met je leidinggevende of de HRM-adviseur.  Overleg over de problemen waar je tegen aanloopt en leg de optie van mijn traject als financieel coach voor. Daarmee kunnen we voorkomen dat jij bijvoorbeeld in een burn-out komt, waardoor je langdurig uit de roulatie raakt. Wellicht dat je werkgever wil helpen in de vorm van een gedeeltelijke of volledige vergoeding.

 

Belasting teruggaaf

De kosten voor coaching worden gezien als scholingskosten. Betaal je zelf jouw traject, dan kun je deze kosten bij de aangifte inkomstenbelasting als scholingskosten aftrekken. Het traject is namelijk gericht op het veranderen en/of verbeteren van kennis en vaardigheden om inkomen uit arbeid te behouden of verbeteren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.

 

Rechtsbijstandverzekering

Ben je aan het scheiden en vind je het lastig om overzicht in je nieuwe financiële situatie te krijgen, dan is er in een aantal gevallen een vergoeding mogelijk vanuit de rechtsbijstandverzekering. Neem contact met me op als je meer wilt weten over de mogelijkheden.

 

Zelfstandig ondernemer – ZZPer

De BTW kun je terugvragen via je BTW aangifte. De kosten voor de coaching zijn voor zelfstandigen aftrekbaar als bedrijfskosten.

 

Werkgever

Als werkgever kun je de kosten verrekenen via de WKR (werkkostenregeling). Maakt jouw onderneming geen gebruik van deze regeling, dan is het traject als opleidings/ontwikkelingskosten van een medewerker fiscaal aftrekbaar, het gaat om 40% van het bedrag. Neem voor meer informatie contact op met je accountant, of bel met Ida Hoekstra, zelfstandig belastingadviseur en fiscaal jurist op 06 – 4419 7574

 

Chat openen
Stel een vraag