Mijn werknemer heeft financiële problemen, wat zijn de consequenties?

Volgens dit onderzoek van Harvard kost het 15% van het IQ als we financiële problemen hebben. Daarom is het logisch dat uw medewerker niet goed functioneert als dit speelt. Voor u als werkgever heeft dat consequenties als:

– verhoogde kans op fouten en ongelukken
– groter risico op diefstal en fraude
– toename van verzuim

Gevolgen die extra tijd, energie en aandacht van u als werkgever vragen. Als uw medewerker zich om deze reden ziek gaat melden gaan de kosten zelfs serieus oplopen. 

Een verzoek om een loonvoorschot vergt al extra tijd, energie en aandacht.

Wat kunt u doen om uw werknemers en uw bedrijf te helpen?

Als financieel coach denk ik in cijfers en ben ik specialist in preventie. Samen met uw werknemer stippel ik een helder en tijdsgebonden traject uit waarbij zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van uw medewerker wordt gevraagd. Goed onderbouwd op weg naar de oplossing waardoor verzuim en loonbeslag wordt voorkomen. 

Door werknemers preventief overzicht te bieden in hun financiële situatie worden schulden voorkomen en het werkplezier hersteld.

Waar blijft mijn geld en waarom houd ik niets over?

Geld moet rollen, maar is helaas ook maar één keer uit te geven. Door te weinig kennis van of interesse in financiën, maar vooral het ontwijken van een adequate reactie op wat de koele cijfers vertellen, missen we het broodnodige inzicht.

Het bijhouden van een financiële administratie volstaat niet altijd voor het uitzetten van een gezonde, evenwichtige lange termijn visie. Inzicht en kennis creëert een grote mate van zorgeloosheid. Daarom gaan we aan de slag met het:

 maken van overzichten
 vrij besteedbare (week)bedrag
 besparen op vaste lasten en dagelijkse uitgaven
 sparen voor de buffer

Samenwerking

Sinds 2018 werk ik samen met Bentacera en deFriesland Zorgverzekeraar. Er wordt door hen contact met mij opgenomen als er van een werkgever een signaal komt dat er externe hulp nodig is. De hulpvraag varieert van een loonbeslag bij een medewerker tot een directeur die door omstandigheden minder heeft te besteden.

Daarnaast ben ik deelnemer in de vitaliteitsprogramma’s van Kijlstra Ambulance groep, Izore, Certe en Royal Jongbloed. Ook bij Health2work zijn we er mee bezig. Ik sta er op de interventiekaart, waardoor medewerkers aan kunnen geven dat ze gebruik willen maken van mijn coachingstraject. Ook geef ik workshops en presentaties over het belang van overzicht in de financiën. Want: ”Je bent pas echt vitaal als je je geldzaken op orde hebt”!

Wilt u meer weten over mijn traject of vitaliteitsprogramma?
Neem dan vrijblijvend contact op.
Bel: 06 – 55 06 52 15


“Ik heb met veel plezier samen gewerkt met Ankie op de afdeling detectie binnen de ING. Ankie is een hele fijne collega, ze staat voor je klaar zowel privé als professioneel. Met een eerlijke warme persoonlijkheid en uitnodigende lach is Ankie een fijne teamplayer. Daarnaast is Ankie in haar werkzaamheden accuraat, behendig en kritisch. Zij is goed in staat prioriteiten te stellen binnen de verschillende werkzaamheden en weet orde in chaos te scheppen. Ankie denkt altijd mee in processen, verbeteringen en oplossingen. Zij gaat geen uitdagingen uit de weg, is niet voor één gat te vangen en heeft altijd opdrachten succesvol afgerond. De ervaringen die ik met Ankie heb zijn fijne herinneringen aan een mooie tijd die wij hebben gehad op Fraude Management bij de ING.”

Desiree Verburg

Fraude Management & Operations, ING Nederland


“Ankie established Doorbreek jouw geldpatroon as a budget coaching service. As a designer for DJG I was privileged enough to be directly managed by Ankie while working on a number of projects. I was able to see first-hand how Ankie (impressively) achieved the ambitious goals she set-out for her and her business. I have known Ankie for a number of years and I continue to be amazed by the perspicaciousness she demonstrates throughout her career. Ankie shines with personality, is a meticulous listener and demonstrates outstanding communication abilities – both in native Dutch and in English.”

Ewan Shaw

Studio Artworker, National Australia Bank

De voordelen van een financieel coach voor u als werkgever

* tijdwinst

* gemotiveerde en loyale werknemers

* lager ziekteverzuim

* geen verzoeken om loonvoorschot met bijkomende administratie

* geen kosten door loonbeslagBel voor een afspraak:
06 – 55 06 52 15 

(ook buiten kantoortijden)