Hoe bespaar ik op mijn gasverbruik? – 9 tips

Hoe bespaar ik op mijn gasverbruik?

Hoe bespaar ik op mijn gasverbruik – 9 tips

De prijzen van gas rijzen de pan uit! Als jouw energie-contract is afgelopen, dan maakt het weinig uit welke leverancier je kiest. Je maandvoorschot gaat sowieso wel 4 keer of meer over de kop. Leuk? Nee, zeker niet! Maar niet meer kunnen slapen van de geldstress is pas echt heel vervelend! Het enigste wat je er op dit moment aan kunt doen is dan ook om er vanaf nu heel bewust mee om te gaan. Hoe bespaar ik op mijn gasverbruik? Lees hier mijn 9 tips. 

 

 

Tip 1:

Zet je verwarming een half uur voor je gaat slapen laag. Datzelfde doe je ook als je voor langere tijd de deur uit gaat.

 

Tip 2:

Is het echt nodig dat je in de ochtend je huis verwarmt voordat je naar je werk gaat?

 

Tip 3:

Heb je een Chronoterm of vergelijkbare thermostaat: stel de tijd voor een verhoging van de temperatuur (dus als je thuiskomt) een half uur later in dan je werkelijk thuis komt. Stel: je komt 17 uur thuis. Dan kun je die instellen op 17.30. Waarom? Als jij thuiskomt, is de CV al begonnen met opwarmen, waardoor je het temperatuursverschil niet merkt. Tegen de tijd dat jij kunt gaan zitten is je huis op temperatuur.

 

Tip 4:

Verwarm alleen de ruimtes waar je bent. Loop daarom alle radiotoren in huis dus eens na. Is het nodig om bevriezen te voorkomen in sommige ruimtes, stel die radiatoren dan in op die speciale stand om te voorkomen dat ze altijd open staan.

 

Tip 5:

Structureel kort douchen, maximaal 5 minuten als je ook je haar moet wassen. Is even afspoelen genoeg, dan ook niet langer eronder blijven staan. Tip: stel de timer op je smartphone in.

 

Tip 6:

Check de instellingen van je CV-ketel. De fabrieksinstelling is voor de meeste ketels rond de 87 graden.  Rond de 65 graden is wel genoeg om je huis prima te verwarmen. En om legionella voor te blijven.

 

Tip 7:

Nog een andere instelling is het warm-water. Bij de meeste ketels is er de mogelijkheid om een keus te maken hoe de warm-water levering is. De fabrieksinstelling is eigenlijk altijd een aantal liters 24/7 warm te houden. Daardoor slaat de ketel dus doorlopend korte tijd aan. Stel deze in op leveren bij vraag. Oftewel; de ketel slaat alleen aan als jij de warm-water kraan gebruikt.

 

Tip 8:

Handen even afspoelen en tandenpoetsen kan ook prima met koud water.

 

Tip 9:

Doe bij het koken de deksels op de pannen. Dat scheelt niet alleen gas, je eten is ook aanmerkelijk sneller klaar. Kies ook de pan die past bij de hoeveelheid eten die je gaat koken. Een te grote pan is niet erg, maar het kost wel meer tijd (en dus gas) voor de inhoud aan de kook is.

 

 

Dit zijn voorbeelden uit mijn Bespaarboek. Dit krijg je als je bij mij een traject volgt, of als je deelnemer bent aan mijn online cursus.

Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Vraag dan gerust eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, je kunt dat hier zelf inplannen.

 

Je bent van harte welkom!

 

Ankie Horjus,

financieel coach

Tel/whatsapp 06 – 5506 5215

 

 

 

 Gratis bespaartips

Regelmatig stuur ik bespaartips. Wil jij ze ook in je mailbox? Meld je dan hier aan.

 Als welkom ontvang je mijn gratis bespaar E-book!

Gefeliciteerd, je bent aangemeld.

Stel een vraag