Hoe los ik mijn geldstress op?

Heb jij ook te maken met geldstress? Lees in dit blog hoe een cliënt van mij geldstress heeft ervaren. En wat het met haar doet nu ze het heeft opgelost.

 

”Eerst maakte ik nog grapjes, dat ik aan het einde van mijn geld altijd een stukje maand over hield. Met mijn vaste baan en goed inkomen, kon ik toch iedere maand de vaste lasten en de rekeningen betalen. Ik wist best, dat ik een bourgondisch uitgave patroon had en ik wist ook wel waar dat vandaan kwam. Als een soort compensatie van verdrietige levensgebeurtenissen.

Ik kreeg van vrienden tips en adviezen om meer geld over te houden. Dit lukte me niet. De tips en adviezen sloten niet bij mij aan. Ik ging steeds minder naar mijn rekening kijken en zolang mijn bankpas niet weigerde, gaf ik het geld gewoon uit wanneer ik dat wilde. Met de laatste ontwikkelingen met de benzine en energieprijzen, kwam ik steeds vaker in de min. Ik baalde steeds meer dat het me niet lukte om te sparen voor de grotere uitgaven, zoals het onderhoud van mijn huis of het kopen van een nieuwere auto. Het omslagpunt was voor mij, dat ik niet voldoende geld had om opleidingen te volgen om me voor mijn werk verder te ontwikkelen.

Hoe nu verder?

Ik wist dat als ik aan mijn financiële situatie niets zou veranderen, dat ik niet verder zou komen in m’n leven. Ergens moest de cirkel doorbroken worden. Na de zoekopdracht op internet vond ik de site van Ankie, haar persoonlijke verhaal sprak mij aan. Dus zij was niet zo’n coach die het allemaal perfect voor elkaar heeft en het mij eens zal gaan vertellen hoe ik het moet doen! Dit bleek ook tijdens het eerste gesprek. Het was erg fijn dat Ankie geen oordeel had. Stap voor stap nam ze me aan de hand en door middel van het invullen van mijn huishoudboekje, kreeg ik meer overzicht. Ik had de eerste paar keer dat we het huishoudboekje samen bekeken écht het zweet in mijn handen, zo erg schaamde ik me. Maar Ankie had geen oordeel, we hadden luchtige gesprekken met de voor mij erg benodigde humor. Stap voor stap, gaf ze adviezen om mijn uitgaven te minderen. Ik kreeg de ruimte om het op mijn eigen tempo toe te passen. Het lukte! Wat een boost gaf dat.

Op dit punt ben ik zelfs zover, dat ik weer zin heb om me met geldzaken bezig te houden, alle cijfertjes uit te pluizen, te besparen en even iets niét te kopen. Ik kan weer dromen van de grotere uitgaven waar ik voor ga sparen. Een buffer en opleidingen en onderhoud van een huis en de auto! Yes! We did it, Ankie. Heel erg bedankt!

Ik steek mijn energie niet meer in het negeren van mijn probleem, maar in het werken aan de oplossing!”

 

Wil jij ook verder?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, of plan het zelf in via deze link.

Je bent van harte welkom!

 

Hoe los ik mijn geldstress op?

Hoe los ik mijn geldstress op?

 

 

 

 

 Gratis bespaartips

Regelmatig stuur ik bespaartips. Wil jij ze ook in je mailbox? Meld je dan hier aan.

 Als welkom ontvang je mijn gratis bespaar E-book!

Gefeliciteerd, je bent aangemeld.

Stel een vraag