Schaamte over geldproblemen bij je medewerker.

Schaamte over geldproblemen bij je medewerker, vriend, buurvrouw of zus…vergis je niet! Er ligt in onze maatschappij een heel groot taboe op geld, misschien wel het grootste. Daarom belemmert het de mensen die ermee te dealen hebben om erover te praten. Hoe mooi is het als iemand de kans op een oplossing gaat zien, en het dan aan durft om die o zo moeilijke eerste stap te zetten. 

”Ankie, ik schaam me helemaal kapot!! Dit mag echt helemaal niemand weten hoor!!”

Met deze woorden begint mijn nieuwe klant ons eerste gesprek. Als ik uitleg dat ik zwijgplicht heb en dat alles tussen ons blijft, komen er tranen. Van pure opluchting. Omdat hij eindelijk de stap heeft durven zetten.

Deze klant vond op het intranet van het bedrijf waar hij werkt een bericht over financiële problemen. De werkgever geeft daarin aan dat het taboe erover verbroken mag worden. Het bedrijf biedt de medewerkers via dat bericht aan dat ze anoniem contact met me op mogen nemen. We maken kennis, en als we besluiten dat we het traject aan gaan mag ik dat anoniem factureren.

Mijn klant had voor de boodschappen een bedrag over moeten schrijven van de spaarrekening van één van de kinderen, en las later op de dag dit bericht. Zonder er nog langer over na te denken belde hij mijn nummer, en twee dagen later spraken we elkaar.

Hij vertelde dat het feit dat niemand er op deze manier van zou horen de doorslag had gegeven.

Schaamte bij je werknemer, vriend, buurvrouw, kind of zus… onderschat het niet!

Daarom is mijn advies dan ook altijd: als jij vermoedt dat iemand in jouw omgeving met dit probleem kampt, ga dan toch het gesprek aan. Vraag me gerust om advies als je tips wilt om het gesprek te beginnen. Hiervoor ben je, ook buiten kantooruren, welkom op 06 – 5506 5215.

 

 Gratis bespaartips

Regelmatig stuur ik bespaartips. Wil jij ze ook in je mailbox? Meld je dan hier aan.

 Als welkom ontvang je mijn gratis bespaar E-book!

Gefeliciteerd, je bent aangemeld.

Stel een vraag