Laatst sprak ik Monique, zij wil graag meer geld overhouden om te sparen. Maar ze vraagt zich wel af, of sparen eigenlijk wel zin heeft. Ik heb haar uitgelegd waarom dat juist heel belangrijk is!

 Door je geld op een aparte rekening te zetten, ga je het niet besteden aan je dagelijkse uitgaven. Als er op die spaarrekening een bedrag staat waarmee je een onverwachte tegenvaller op kunt vangen, dan geeft dat je een gevoel van rust… financiële rust, en die is onbetaalbaar.

Buffer

Stel dat je auto onverwacht naar de garage moet of er moet in huis iets gerepareerd of vervangen worden… daarvoor is het gewoon nodig dat je een buffer hebt. Voor iemand met een eigen huis, is het verstandig om minstens € 10.000,- achter de hand te hebben. Hoe hoger de waarde van je huis en bezittingen, hoe groter je buffer idealiter moet zijn.

Spaardoelen

Daarnaast zijn er nog heel veel geweldige spaardoelen waar jij voor kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan  :

  •  de studie van je kinderen
  •  aanpassingen in & om het huis
  •  je droomvakantie

Kortom, ga eens nadenken over wat jij in de toekomst wilt. Het is allemaal mogelijk als je op tijd je zaken op een rij zet, en slimme keuzes maakt. Want zeg nou zelf… als het geld er is wanneer je iets wilt doen is dat toch veel leuker!

Mijn tip!

Schrijf voor jezelf een vast bedrag over naar je spaarrekening op het moment dat je je salaris krijgt!

Wil jij weten hoe je meer kunt gaan sparen? Dan help ik je graag! Neem vrijblijvend contact met me op via onderstaande button. We kijken dan samen welke hulp het beste bij je past. Ik spreek je graag.

JA, IK NEEM GRAAG CONTACT OP