Heeft sparen wel zin?

 

Velen van jullie weten dat sparen erg belangrijk is. Laatst sprak ik Monique, zij wil graag meer geld overhouden om te sparen. Ze vraagt zich af, of sparen eigenlijk wel zin heeft. Ik heb haar uitgelegd waarom dat juist heel belangrijk is!

Door je geld op een aparte rekening te zetten, kun je het niet besteden aan je dagelijkse uitgaven. Als er op die spaarrekening een bedrag staat waarmee je een onverwachte tegenvaller op kunt vangen, dan geeft dat je een gevoel van rust… financiële rust, het verlaagt je stress en dat is onbetaalbaar.

 

 

Een buffer

Het is belangrijk om geld achter de hand te hebben. Stel, er gebeurt iets onverwachts: je auto moet naar de garage of in huis is er iets kapot of aan vervanging toe…. daarvoor heb je een buffer nodig. Voor iemand met een eigen huis is het verstandig om minimaal € 10.000,- achter de hand te hebben. Hoe hoger de waarde van je huis en bezittingen, hoe groter je buffer idealiter moet zijn.

 

 

Je spaardoelen

Sparen kan ook een leuk doel hebben. Er zijn heel veel geweldige spaardoelen waar jij voor kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  •  de studie van je kinderen
  •  aanpassingen in & om het huis
  •  je droomvakantie

Bedenk voor jezelf een mooi doel en hou dat voor ogen tijdens het sparen. Kortom, ga eens nadenken over wat jij in de toekomst wilt. Het is allemaal mogelijk als je op tijd je zaken op een rij zet, en slimme keuzes maakt. Want zeg nou zelf… als het geld er is wanneer je iets wilt is dat toch veel leuker!

 

 

Mijn tip voor jou!

Schrijf elke maand een vast bedrag over naar je spaarrekening op het moment dat je je salaris krijgt! Zo bereik je nog sneller je spaardoel.

 

Heb je een extra steuntje in de rug nodig? Neem gerust vrijblijvend contact met me op. We kijken samen welke hulp het beste bij je past en hoe ik jou daarbij kan helpen.

 

 

Direct meer slimme, praktische tips ontvangen over geld en sparen? Meld je hieronder aan en ontvang direct het GRATIS Bespaar E-book.

 

 

 

Vond je dit artikel interessant? Volg mij dan ook op Facebook en Instagram.

 Gratis bespaartips

Regelmatig stuur ik bespaartips. Wil jij ze ook in je mailbox? Meld je dan hier aan.

 Als welkom ontvang je mijn gratis bespaar E-book!

Gefeliciteerd, je bent aangemeld.

Stel een vraag