Wat doen geldproblemen met je IQ?

Uitdaging

 

Als ik met een werkgever in gesprek ben, benoem ik vaak wat geldproblemen met je IQ doen. Daarmee leg ik dan uit waardoor een medewerker niet in staat is om goed te functioneren. De reden dat ik er nu een blog over schrijf is dat ik het ook wil vertellen voor jou, of iemand die je kent, die misschien eveneens in deze omstandigheden zit.

 

Harvard onderzoek

Op de Amerikaanse universiteit Harvard is onderzoek gedaan naar de gevolgen van armoede. Er is vergeleken wat een aankondiging van een onverwachte rekening van de garage van $3000 deed met mensen die dat geld (over) hadden en met mensen die geen reserves hebben.

Bij de eerste groep werd de aankondiging ter kennisgeving aangenomen, maar het cognitieve gedrag van mensen uit de andere groep veranderde meer dan dat van een persoon die 24 uur geen slaap heeft gehad… Uit de specifieke test-resultaten blijkt het dan te gaan om maar liefst 14 IQ-punten!

 

Gevolgen

De onrust van het doorlopend bedenken hoe je de eindjes aan elkaar knoopt, en de altijd aanwezige spanning voor een onverwachte tegenvaller kosten volgens dit artikel zoveel ”bandbreedte” in je hoofd, dat er weinig tot geen ruimte meer is voor creativiteit. En juist die creativiteit heb je nodig voor het aanpakken van het probleem.

 

Rust

Daarom is het slim om er hulp bij te vragen! Van een familielid, vriend, collega, of een externe partij. Maar ga er samen met iemand naar kijken. Iemand die met je meedenkt en er voor je is. Door er samen mee aan de slag te gaan, ga jij zien wat je mogelijkheden zijn en welke stappen je kunt zetten. Ik kan je garanderen: als dat begint te lopen, krijg jij rust!

Ik daag je uit om een kennismakingsafspraak met me te maken. Het is gratis en je krijgt sowieso 2 tips waar je direct mee aan de slag kunt. Hier vind je mijn contactgegevens, ik hoor graag van je!

 

 Gratis bespaartips

Regelmatig stuur ik bespaartips. Wil jij ze ook in je mailbox? Meld je dan hier aan.

 Als welkom ontvang je mijn gratis bespaar E-book!

Gefeliciteerd, je bent aangemeld.

Stel een vraag