Zelfvertrouwen versus geld

Zelfvertrouwen versus geldTerwijl ik op zoek ben naar een afbeelding voor deze blog valt me op hoeveel er op internet te vinden is over zelfvertrouwen, of beter gezegd… het gebrek eraan. Maar nergens zie ik mijn insteek! Raar eigenlijk, want jeetje…. wat doet het niet hebben van (voldoende) geld met je zelfvertrouwen. Ik weet er alles van, want ik heb het zelf ondervonden!

Een paar jaar geleden, toen ik net ondernemer was, raakte ik totaal onverwacht bijna al mijn spaargeld kwijt. Het weten, dat ik daar niet meer op terug kon vallen, gaf zo’n enorme deuk in mijn zelfvertrouwen, dat ik dat onbewust begon uit te stralen. En mensen voelen dat.

Het gevolg was dat het opbouwen van mijn bedrijf begon te stagneren en zo kwam ik in een cirkel. In eerste instantie begon ik met besparen, maar zakte desondanks steeds verder weg. Daarom heb ik toen toch de andere optie uitgezet; namelijk zorgen voor (meer) inkomen.

Ik vond een leuke bijbaan, waardoor eindelijk die geldstress af begon te nemen. Pas na een maand of twee, toen ik op een avond in bed lag, kwam bij mij echt binnen wat die periode met mij had gedaan! Daarna heeft het zeker nog een aantal weken geduurd voor ik mezelf weer begon te worden, en mijn kracht terug vond.

Dat zelfvertrouwen zo’n belangrijke factor is voor je succes was toen voor mij wel bewezen, want daarna is mijn bedrijf begonnen te lopen!

Herken je dit?

  • je ligt ‘s nachts regelmatig wakker, want je piekert maar over geld,
  • aan het einde van de maand wacht je steeds vaker op je salaris,
  • je vult regelmatig het ene gat met het andere,
  • het wordt alsmaar moeilijker om je geldzorgen geheim te houden voor je gezin en je omgeving.

 

Wil jij je financiën op orde krijgen, dan ben ik graag jouw coach. Neem contact op en win je zelfvertrouwen en levensplezier terug!

 Gratis bespaartips

Regelmatig stuur ik bespaartips. Wil jij ze ook in je mailbox? Meld je dan hier aan.

 Als welkom ontvang je mijn gratis bespaar E-book!

Gefeliciteerd, je bent aangemeld.

Stel een vraag