Financiën in tijden van corona

Spelende kinderenMag jouw bedrijf niet open? Staat je bedrijf of je baan op de tocht? Of is er een andere reden waardoor je je zorgen maakt over je financiën in deze tijden van corona. Het is een heftige periode, waarvan we de gevolgen niet kunnen overzien. 

Daarom deel ik hier een aantal tips zodat je slimme keuzes kunt maken:

  • Wees creatief met koken. De restaurants zijn dicht, dus een mooie kans om te kijken wat je leuk vindt om zelf klaar te maken. Maak er iets gezelligs van door bijvoorbeeld de tafel uitgebreid te dekken. Met dit mooie weer kun je wellicht zo nu en dan in de tuin eten. Waardoor zou je het leuk gaan vinden om voortaan thuis te eten?
  • Moet je echt die nieuwe kleding? We kunnen heel veel online bestellen, maar kijk eens goed wat je nog hebt. Wellicht kun je andere combinaties maken waar je je ook lekker in voelt en waarmee je ook prima mee voor de dag kunt komen. Is het echt zo belangrijk om altijd in iets nieuws te lopen? Datzelfde geldt overigens ook voor je auto….
  • Kijk naar nieuwe mogelijkheden wat betreft werk. Is er iets wat je misschien nog wel liever wilt doen? Ga je mogelijkheden eens onderzoeken nu vaste avondjes weg even niet tot de mogelijkheden behoren.
  •  Zoek mogelijkheden om contact te onderhouden met je ouders, familie en vrienden. Er zijn mensen die het nu wellicht nog meer nodig hebben dan anders. Sta er eens bij stil wat het voor de ander, maar ook voor jou doet dat je daar nu de tijd voor hebt.
  • Dat geldt vooral voor je kinderen. Werk is er altijd, je wilt ze immers het beste geven. Heb je daardoor wel genoeg tijd en dus aandacht voor ze? Sta open voor het verschil in het contact met je kinderen, nu je ze meer aandacht kunt geven.

We kunnen veel leren van deze intense tijd. Wat is voor jou belangrijk geworden? Ga voor de veranderingen die je al langer wilde.

En de financiële consequenties? Neem ze mee in je onderzoeksfase zodat je ook daar een goed plan voor kunt maken.

 Gratis bespaartips

Regelmatig stuur ik bespaartips. Wil jij ze ook in je mailbox? Meld je dan hier aan.

 Als welkom ontvang je mijn gratis bespaar E-book!

Gefeliciteerd, je bent aangemeld.

Stel een vraag